Lean en jouw apotheek

Kan jij het beter doen in je apotheek met lean six sigma tools? Natuurlijk! Lean tools dwingen je tot nadenken over je werkwijze. Kleine handelingen die je al jaren zonder nadenken doet, maar die eigenlijk geen meerwaarde betekenen voor je patiënt, leer je te herkennen. En te elimineren.

De voordelen voor je apotheek

Door ze aan te passen of te veranderen, krijg je stap voor stap meer tijd vrij voor andere dingen. Je werkmethode wordt stapsgewijs sneller en je moet minder dingen rechtzetten of opnieuw doen. Door je team te trainen in deze werkwijze, kan je gestandaardiseerde werkmethodes uitwerken. Ongeacht wie ze uitvoert, je krijgt hetzelfde resultaat. Dat maakt dat je apotheek vlot kan draaien ook zonder jouw aanwezigheid. En zonder op kwaliteit van de dienstverlening in te boeten.

A company can seize extra-ordinary opportunities only if it is very good at the ordinary operations.

– Marcel Telles

Van zodra je alle lean optimalisaties doorlopen hebt, is het tijd om te kijken waar je de variatie in je dienstverlening kan aanpakken. Dat gaat over grote projecten zoals optimaal voorraadbeheer of sneller bereidingen opleveren.

Een lean apotheek is altijd goed

Wat je ook wil doen of bereiken met je apotheek, met een efficiënte backoffice zit je altijd goed. je bespaart tijd en energie én je krijgt meer gedaan met dezelfde mensen en middelen.

Maak van lean je visie en tracht alles op deze manier te organiseren. Dat is niet alleen fijn werken voor jou, maar ook voor je medewerkers. Iedereen werkt het liefste op een ordelijke, goed georganiseerde werkplek. Laten we onze kostbare tijd en energie dus niet langer verspillen maar echt aan de slag gaan om de backoffice te optimaliseren. Zodat onze patiënten en onze apotheken er wel bij varen.

Blijft dit een beetje vaag? Maak dan al eens een lijstje van dingen waar je je momenteel aan ergert, wat vaak kwijt is, wat je te vaak moet aanvullen,…

Bevraag ook je team!

En voila, je hebt meteen en projectlijst! Wil je die graag met mij bespreken? Maak dan een afspraak!

Deel dit artikel:

Scroll naar boven