Heb je een reden nodig?

Geneesmiddelentekorten gaan niet meteen verdwijnen, maar ook het probleem van de openstaande vacatures zal niet meteen opgelost worden. Of je nu daarvoor een oplossing zoekt of eerder wil groeien met het aanbieden van nieuwe diensten, hier zijn vijf goede redenen om te starten met lean.

5 redenen waarom jij het verdient om lean onder de knie krijgen

1. Je wil groeien

The sky is the limit, je zit vol ideeën maar hebt onvoldoende tijd en energie om ze uit te werken. Hoog tijd om eerst terug naar de basis te gaan en die tijd vrij te maken!

2. Je hebt er genoeg van om je vrije tijd op te offeren voor de apotheek

Work life balance is belangrijker dan ooit, maar toch slaag je er niet in om op tijd af te ronden. Door te werken aan een ordelijke werkplek en flow in je werkwijze, zal je erin slagen om meer werk te verzetten in minder tijd. En dus op tijd te stoppen.

3. Je vindt geen nieuwe medewerker of ze blijven niet lang

Heb je een extra apotheker nodig of verlies je gewoon teveel tijd doorheen je dag? Een extra werkkracht kan meer vrijheid betekenen maar als je een fijne werkplek wil creëren, moet de backoffice overzichtelijk zijn. Dus in afwachting van het invullen van de vacature, optimaliseer waar je kan.

4. Je beseft dat je altijd wel iets kwijt bent

Iets terugleggen op de juiste plek na gebruik, zo logisch en toch ook zo menselijk om het niet vol te houden. Tot 20 minuten per dag kan je uitsparen als je niet meer moet zoeken naar je spullen. Dat is meer dan een uur per week!

5. Je hebt nood aan (mentale) rust

Een goeie flow, rust, overzicht, minder stress, dat is wat ik je toewens. En met het invoeren van lean methodes kan je dat ook effectief bereiken.

Herkenbaar? Meer dan eens “ja” geknikt? Dan is het nu aan jou! Waar loop je momenteel tegenaan en wat staat je groei in de weg? Comment hieronder!

Deel dit artikel:

Scroll naar boven