Farmaceutische zorg die bij jou past

Farmaceutische zorg wint aan belang om het verschil te maken met je apotheek. Naast onze logistieke taken, zijn er sinds enkele jaren honoraria voorzien voor zorgtaken. Ons beroep evolueert dus enorm en sinds het GGG astma zijn er alleen maar diensten bijgekomen. De enige investering die je nodig hebt, is tijd. Maar waar begin je nu als je wil starten met zulke diensten?

Wat belangrijk is, is de keuze te maken die bij jou past. Deze vragen helpen je op weg:

  • Op welk onderwerp wil jij de focus leggen?
  • Daarnaast is ook de vergoeding niet onbelangrijk. Huisapotheker vraagt een continue inspanning terwijl je bij GGG astma of COPD wacht tot de geschikte patiënt verschijnt om deze twee gesprekken aan te bieden.
  • Sommige diensten zoals medicatienazicht of bepaalde GGG’s vragen dan weer extra opleiding.
  • Is er een bepaald potentieel in je apotheek? Komen bijvoorbeeld veel patiënten in aanmerking voor huisapotheker?
  • Wat kost het minste moeite om snel te implementeren?
  • Heb je voldoende digitale ondersteuning om je daarbij te helpen?

Wat je ook kiest, zij het op basis van de vergoeding, zij het op basis van gemak, doelpubliek of mate van vlotte implementeerbaarheid, belangrijk is dat je kiest en in actie schiet.

Het kan echt geen kwaad om te experimenteren met elke dienst om te onderzoeken welke farmaceutische zorg jou beter ligt.

Trek wekelijk enkele uren uit om te experimenteren met de verschillende diensten. Zo leer je wat jou beter ligt en hoe vaker je het doet, hoe beter je het onder de knie krijgt. Lees je in via de toolboxen op de ABP-website en de informatie van je beroepsvereniging of navorming. Starten moet je in elk geval ergens, durf te onderzoeken welke dienst en welke werkwijze jou beter bevalt. Geef jezelf de kans om te leren met vallen en opstaan.

Bedenkingen? Ik lees ze graag hieronder!

Deel dit artikel:

Scroll naar boven