Efficiënter werken

Welkom, beste collega, je hebt mijn blog gevonden! Jij bent vast op zoek naar tips en tricks om vlotter, sneller, beter en efficiënter te werken in je apotheek. Dan ben je op de juiste plek!

Lean versus efficiëntie

Efficiënt werken betekent doelmatig werken op een manier die weinig inspanning of middelen vraagt. De vrijgekomen tijd of middelen worden dus niet geïnvesteerd in de patiënten. Er wordt gekozen voor besparing.

Lean werken is meer dan dat, lean gaat over net die dingen doen die meerwaarde bieden voor de patiënt.  Dingen doen die geen meerwaarde toevoegen voor de patiënt of de apotheek, beschouwen we als verspilling en proberen we uit je werking te halen.

Meerwaarde creëren voor je patiënt met lean

Om lean te kunnen werken, doen we beroep op een aantal methodes. Je kan uiteraard de methodes toepassen om je werking te verbeteren. Maar als je écht lean wil werken, sta je open voor continu verbeteren. Je processen of werkmethodes zijn niet statisch en altijd vatbaar voor verbetering. Je eerste verbeteringen die lijken misschien weinig effect te hebben, maar onderschat niet welk groot resultaat meerdere kleine verbeterstappen kunnen hebben. 

Durf nu een inspanning te leveren zodat je op lange termijn de winst eruit haalt.  Het is net het aan de dag leggen van discipline om steeds op te ruimen, verder te werken als het rustig is, en vooruit te werken, dat erg belangrijk is om mooie lange termijn resultaten te behalen.

Je mag van mij maandelijks een update verwachten over lean, efficiënt en beter georganiseerd werken in de apotheek, met concrete tips en voorbeelden. Wil je op de hoogte blijven wanneer er een nieuwe post verschijnt? Schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief!

Deel dit artikel:

Scroll naar boven