Routine is saai

Routine is voor saaie mensen en jij bent niet saai, toch? Ook ik hou van spontaniteit, maar dan vooral in de tijd die ik vrij gemaakt heb met lean. Zo is er echt tijd voor spontaniteit. Heb je al eens geprobeerd om een weekje vakantie in te plannen, als je pas als laatste kan kiezen? Als je de wachtdiensten, medewerkers, feestdagen, uitnodigingen en evenementen en last minute wijzigingen in de planning laat voorgaan? Zo deed ik het vroeger ook en ik had vaker geen vrijaf dan wel.

Maak dus een einde aan het vergeten van taken, afleidingen, niet weten waar te beginnen, gebrek aan pauzes, overweldigd worden door achterstallig werk, late uren om het gedaan te krijgen en moeite hebben met het loslaten van je werk, wat ook een negatief effect heeft op je nachtrust.

Een goede planning met een vaste werkwijze is essentieel als je tijd wil vrij hebben, en wel hierom:

  • Toegenomen productiviteit

Dankzij routine kan je je tijd efficiënter beheren en pak je terugkerende taken consequenter aan. Je minimaliseert je tijdverspilling en krijgt meer gedaan in minder tijd.

  • Minder stress

Een goede routine vermindert onzekerheid en chaos van een ongeorganiseerde dag. Je weet precies wat er wanneer moet gebeuren en daardoor voel je je mentaal meer ontspannen

  • Betere focus

Je komt gemakkelijker in een werkritme en je kan je beter concentreren op je taken omdat je minder brandjes moet blussen.

  • Je gezondheid gaat erop vooruit

Als je voldoende tijd hebt, is er ook tijd voor ontspanning, sport en geplande, gezonde maaltijden. Je zal je beter in je vel voelen.

  • Prioriteiten zijn duidelijk

Dankzij je routine kan je je focussen op wat echt belangrijk is en haal je alle deadlines zonder last-minute stress.

→ Met een goed uitgewerkte routine krijg je een stabiele basis die je helpt om consistent dezelfde resultaten neer te zetten en een gezonde work-life balance te behouden.

Meer lezen over hoe lean jouw werkwijze kan transformeren? Schrijf je in op de nieuwsbrief via het formulier op deze pagina!

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven